Onze allereerste caravan vakantie zit er op!

Zaterdag 1 Mei vertrokken we met gunstige weersomstandigheden en reden op ons gemak naar Oettern; een leuk klein plaatsje bij Weimar(D), voor onze eerste overnachting. Aangezien het seizoen juist begonnen was, hadden we alle ruimte en keuze voor een prettige plek. Het is een goed verzorgde, eenvoudige camping, die ons erg goed bevallen is.

De volgende dag zijn we verder getrokken richting Tsjechië. In de loop van de middag kwamen we aan op Autokemp Vikletice. Wat een cultuur-shock was me dat! De voorzieningen waren er wél, maar van dusdanige standaard dat we vijftig jaren terug in de tijd geworpen werden. Maar na enkele dagen went dat wel hoor.

Overigens: niets dan lof over de beheerders van de camping: als we met handen en voeten duidelijk wisten te maken, wat onze wensen waren, liepen ze het vuur uit de sloffen! Dat gebeurde trouwens ook elders; de mensen waar wij mee in kontakt geweest zijn waren erg vriendelijk en behulpzaam.

Het brood is er heerlijk en je kunt er voor weinig geld prima uit eten. Dat hebben we dan ook gedaan.

Op Maandagmiddag is de reddingshonden training gestart. Zaterdag zijn we om 14:00 uur gestopt.

Voor foto's van dit gebeuren, klik je hier.

Op 9 mei hebben we Tsjechië verlaten en reisden we via Lindau (D) aan de Bodensee naar Zwitserland. De eerste dag in Zwitserland, bezochten we Appenzell: de "geboortegrond" van Säntis. Ook (natuurlijk) Meiringen en Alpnach: twee vliegvelden. Daarnaast Thun, Interlaken en Schwendibach.

Bekijk de foto's en geniet! Dat hebben wij in ieder geval gedaan...